Skocz do zawartości
Forum Turystyczne  logo forumturystyczne24.pl
Zaloguj się, aby dodać temat  
Samiya

reżim sanitarny w gastronomii

Rekomendowane odpowiedzi

Macie jakiś pomysł na to, jak restauracje mogłyby się otworzyć i zachować bezpieczeństwo gości?

Szczerze mam już dość tych przepychanek między rządem a restauracjami. Jedni podejmują decyzje bez ładu i składu, drudzy siedzą z założonymi rękami i czekają zbawienia. A to nie łaska samodzielnie stworzyć jakieś zasady, których trzymanie się zminimalizowałoby ryzyko transmisji wirusa? Skoro da się w sklepach, da się też w restauracjach - tylko jak? Macie jakieś pomysły?

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

UPDATE

Zdaje się, że producenci/dystrybutorzy wyposażenia gastronomicznego myślą podobnie. Skoro tak jak na https://restoquality.pl/ wzbogacają swoje katalogi o rozmaite stacje dezynfekcji, to coś musi być na rzeczy. Tylko że kwestia czystych rąk do jeszcze nie wszystko.

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Ja ostatnio czytałem o wykrywaniu podwyższonej temperatury u ludzi za pomocą kamery termowizyjnej. Uważam, to za ciekawe rozwiązanie. Jakbyście chcieli dowiedzieć się na ten temat więcej, to od siebie mogę polecić ten https://www.test-therm.pl/home/kamery-termowizyjne/koronawirus-wykrywanie-podwyzszonej-temperatury-ludzi-kamera-termowizyjna materiał. W skrócie taka kamera wykrywa temperaturę powyżej pewnego ustalonego poziomu. Całość sygnalizowana jest dźwiękowo lub optycznie. Spotkaliście się już z takim rozwiązaniem? 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Z tego co się orientuję są nawet takie drony, wyposażone w kamery termowizyjne. Można je znaleźć w ofercie https://megadron.pl/pl/menu/drony/wedlug-typu/przemyslowe/drony-z-kamera-termowizyjna-2276.html . Drony z kamerą termowizyjną wykorzystywane są przez specjalistów z różnych branż gdzie wypierają tradycyjne rozwiązania. Zastosowanie rozwiązań dronowych pozwala na redukcję kosztów i czasu pracy, zwiększa także bezpieczeństwo samych pracowników.

 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Poszukuję informacji na temat wyposażenia do obsługi klienta w gastronomii. Interesuje mnie, jakie są najważniejsze elementy wyposażenia do obsługi klienta w restauracji, kawiarni czy barze oraz jakie są najlepsze praktyki w zakresie organizacji strefy obsługi. Jako osoba planująca otwarcie lokalu gastronomicznego, chcę stworzyć przyjazne i profesjonalne środowisko dla moich klientów. Na pewno, z tego co wyczytałem tutaj https://www.kronikatygodnia.pl/artykul-4media/25207,chlodziarki-sklepowe-dlaczego-sa-niezbedne-w-branzy-spozywczej , to podstawą są chłodziarki. 

Udostępnij tę odpowiedź


Odnośnik do odpowiedzi
Udostępnij na innych stronach

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
Zaloguj się, aby dodać temat  

  • Statystyki forum

    1 464
    Tematów
    5 049
    Odpowiedzi
  • Statystyki użytkowników

    1 065
    Użytkowników
    9 426
    Najwięcej online
    rojnenek
    Najnowszy użytkownik
    rojnenek
    Rejestracja
×