Skocz do zawartości
Forum Turystyczne  logo forumturystyczne24.pl
Zaloguj się, aby dodać temat  
Darma

Meble hotelowe na lata

Rekomendowane odpowiedzi

Mam pytanie do osób, które prowadzą wynajem krótkoterminowy albo małe hotele – czym się kierowaliście przy wyborze mebli? Chodzi mi o złoty środek między ceną a jakością. Chciałbym zainwestować raz a dobrze, ale nie wiem, czy lepiej iść w gotowe zestawy czy może składać wszystko samodzielnie. Może ktoś ma doświadczenie z tym tematem i podzieli się przemyśleniami?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Z mojego punktu widzenia lepiej nie brać gotowców w ciemno, tylko samemu dobrać każdy element. Dzięki temu unika się mebli, które może wyglądają ładnie na zdjęciu, ale w praktyce są niepraktyczne albo się szybko niszczą. Materiał ma znaczenie – laminaty potrafią być trwałe, ale trzeba sprawdzać, jak są wykończone. Szuflady, zawiasy, prowadnice – to są detale, które robią różnicę. Zdarzyło mi się też trafić na meble, które były nieprzemyślane pod kątem funkcjonalności, np. szafa niby duża, ale zero półek. Sporo sensownych wskazówek znalazłem tutaj: https://chelmza365.pl/pl/651_artykuly-sponsorowane/8350_jakie-meble-hotelowe-wybrac-aby-zapewnic-gosciom-najwyzszy-komfort.html – według mnie warto to przeczytać przed zakupami, bo można wyłapać kilka rzeczy, o których samemu by się nawet nie pomyślało.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zainteresowanym tematem mogę polecić sprawdzić stronę https://www.villaproject.pl/ , na której znajdziecie ofertę firmy Villa Project, która zajmuje się tworzeniem mebli kuchni na wymiar w Poznaniu. Szczegółowe informacje o ich ofercie oraz kontakt znajdziecie na stronie. 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi