Skocz do zawartości
Forum Turystyczne  logo forumturystyczne24.pl
Zaloguj się, aby dodać temat  
Prontazyz

Jakie korzyści daje audyt energetyczny?

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim! Zastanawiam się nad zrobieniem audytu energetycznego w ramach programu "Czyste Powietrze". Na https://energoprojektkrakow.pl/czyste-powietrze-audyt-energetyczny/ piszą o korzyściach, ale chciałbym usłyszeć Wasze opinie. Czy ktoś z Was zauważył realne oszczędności po wprowadzeniu zaleceń z audytu? O ile spadły Wasze rachunki za ogrzewanie? Czy warto inwestować w audyt, nawet jeśli nie planuje się od razu dużych remontów?

Podzielcie się swoimi doświadczeniami!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hejka. Miałem sposobność współpracować z firmą audytor.pro, która wykonała dla mnie Audyt energetyczny Chorzów i mam przyjemność bez wahania polecić ich usługi. To prawdziwi profesjonaliści, jacy nie tylko znają się na aktualnych przepisach, ale też potrafią doradzić najlepsze rozwiązania, jakie przyniosą realne oszczędności. Co istotne, posiadają spore doświadczenie w obsłudze klientów w ramach programu Czyste Powietrze, dzięki czemu bardzo dobrze wiedzą, jak wykonać dokumentację, aby spełniała wszelkie wymogi i pozwoliła na uzyskanie dofinansowania. Jeżeli szukasz sprawdzonego partnera do przeprowadzenia audytu energetycznego budynku, bez wątpienia rekomenduję tę firmę.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zadbasz o transparentność i dobre relacje z nabywcami, dostarczając im jasnych informacji o kosztach użytkowania budynku. Aktualne świadectwo energetyczne to zarazem wymóg prawny i cenny atut marketingowy. Postaw na ekspertów, którzy szybko i fachowo sporządzą niezbędną dokumentację.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ostatnio miałem okazję przejść przez audyt energetyczny swojego domu i muszę stwierdzić, że było to bardzo ciekawe doświadczenie. Na początku byłem trochę sceptyczny, bo myślałem, że wszystko jest u mnie w odpowiednim stanie, jednak szybko okazało się, że mam sporo do poprawy, w szczególności jeśli chodzi o izolację poddasza i szczelność bramy garażowej. Audyt energetyczny pozwolił mi dokładniej zrozumieć stan mojego budynku – wskazał obszary największych ubytków ciepła jak i również zaproponował konkretne działania, jak je ograniczyć przy umiarkowanych kosztach. Obecnie wdrażam zmiany i liczę, że w najbliższym sezonie zauważę realne oszczędności na ogrzewaniu.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi